Suunnitelmallisuutta sometekemiseen kalenterin avulla

Julkaisimme juuri ennen joulukuuta ensimmäisen digitaalisen tuotteemme, Somekalenterin. Mitä konkreettista hyötyä Somekalenterista sitten on yrittäjälle, mitä se sisältää ja miten päädyimme rakentamaan sellaisen.





Miten Somekalenteri syntyi?

Idea Somekalenteriin syntyi siitä, kun itsekin kaipasimme työkalua, joka auttaisi oman ja asiakkaidemme somesisältöjen suunnittelussa. Kaipasimme jotain isompaa, joka vetäisi selkeämmät suuntalinjat koko tekemiselle ja jonka ympärille olisi helppo lähteä piirtämään yksityiskohtia. Sillä kyllä, myös sosiaalisen median sisällöntuotantoa ja suunnittelua työkseen tekevätkin kaipaavat välillä apua ideointiin. Omalla tavallaan kaipasimme myös avaimet käteen -työkalua oman sosiaalisen median ylläpitoamme varten. Suutarin lapsella kun ei ole kenkiä, niinhän ne sanovat. Kaikki aika kuluu asiakkaiden somen viilailuun ja ihan liian usein havahduimme, että Halo Creatorsin omiin kanaviin ei taaskaan oltu päivitelty juuri mitään.

Avun tarpeesta ja ongelman poistamisesta se sitten lähti. Pitkään oli myös muhinut ajatus digitaalisten tuotteiden myynnin aloittamisesta ja Somekalenteri tuntui varsin sopivalta pilottituotteelta. Sen rakentaminen vaati paljon työtunteja, suunnittelua ja ideointia, mutta loppujen lopuksi prosessi oli tietyllä tapaa helppo ja vähintäänkin mukava. Tämä johtuu siitä, että sosiaalisen median vuosikelloja on tullut väännettyä melko paljon, joten kokemus auttoi tuotteen rakentamisessa hyvinkin paljon.

Viime vuonna ja tulevaisuudessa sosiaalisen median tekemisessä trendaa vahvasti myyminen ilman myyntiä, yrityksen ”henkilöittäminen”, vahvat brändit, kulissien taakse kurkistaminen ja keskustelun herättäminen. Nämä ovat myös niitä seikkoja, joilla sosiaalisen median kanavat saa kasvamaan, ja siksi Somekalenterin ideat ovatkin rakentuneet nämä seikat mielessä pitäen. Ideat on suunniteltu niin, että ne päästävät seuraajan lähemmäs yritystäsi, tekevät yrityksestäsi ikään kuin ystävän ja herättävät mielenkiintoa tuotteitasi tai palveluitasi kohtaan. Näillä keinoilla pyritään kasvattamaan orgaanista näkyvyyttä.





Mitä Somekalenteri sisältää ja miksi se on hyödyllinen yrittäjälle?

Somekalenteriin rakentui kuukausinäkymä vuoden jokaiselle kuukaudelle, ja kuukauden jokaisen päivän kohdalle on merkitty päivän someidea. Ennen jokaista kuukausinäkymää löytyy kyseisen kuukauden teemat, tärkeät päivät ja vinkit. Kalenterin alusta löytyy pohjustus kalenterin käyttöön sekä lyhyt sanasto. Somekalenterin käytön voi aloittaa missä vaiheessa vuotta tahansa ja sitä voi soveltaa loistavasti tuleviinkin vuosiin vaikka nimessä komeilee 2021.

Somekalentereita on netissä myynnissä useita ja ajoittain kuuleekin varoitteluita vastaavista kalentereista. Negatiivisella palautteella viitataan siihen, etteivät samat somepostaukset voi toimia kaikilla yrityksillä ja että sometekemisestä karisee persoonallisuus liukuhihnatuotannolla valmistetuilla somejulkaisukalentereilla. Ja me Halo Creatorsilla olemme täysin samaa mieltä. Somekalenterit, jotka sisältävät valmiit somepostaukset kannattaa ehdottomasti skipata suosiolla. Sama julkaisu ei todellakaan voi toimia jokaisella yrityksellä eikä tusinapostauksilla saavuteta lainkaan toivottua vahvaa brändiä.

Tästä syystä meidän kalenterimme ei suinkaan sisällä valmiita julkaisuja tai edes tekstejä. Ei missään nimessä, sillä sinä ja yrityksesi olette se, jonka pitää sometekemisessä näkyä sekä kuulua. Meidän Somekalenterimme sisältää vuoden jokaiselle päivälle postausidean, joka sinun on tarkoitus toteuttaa yrityksellesi sopivalla tavalla. Kerromme kalenterissa, mitä tänään kannattaa julkaista, mutta saat itse toteuttaa postauksen idean ympärille.

Entä hyödyttävätkö pelkät ideat yrittäjää? Ehdottomasti! Somekalenteri on täysin valmis paketti, joka toimii myös kokonaisen vuoden somesuunnitelmana. Kalenterin ideoita seuraamalla sinulla on valmis julkaisuidea joka päivälle, eikä aikasi kulu sosiaalisen median strategian suunnitteluun. Tietysti kalenterin ideat auttavat yritystäsi saavuttamaan maksimaalisen orgaanisen näkyvyyden sekä vahvistamaan yrityksesi brändiä, ilman että sinun tarvitsee palkata erikseen sosiaalisen median strategian suunnittelija.





Ystävänpäiväalennus

Lyhyesti Somekalenteri on siis valmis työkalu helpottamaan yrittäjän arkea. Kalenteri sopii niin pienille kuin suurillekin yrityksille alasta riippumatta. Valmis suunnitelma ideoineen säästää kallisarvoista aikaasi, jotta sinä voit keskittyä tekemään sitä, mitä yrityksesi tekee parhaiten.

Tulevan ystävänpäivän kunniaksi haluamme tarjota mahdollisuuden hankkia Somekalenterin hieman halvemmalla. Koodilla ystavanpaiva saat -20% alennuksen kalenterin hinnasta, jolloin loppusummaksi jää 47,20 euroa. Ei paha, eihän? Saat alennuksen käyttöösi lisäämällä koodin ostoskorissa kupongille varattuun kenttään.


Hanki Somekalenteri nyt tästä!