Mistä kaikki alkoiToisella meistä oli haaveena yritys. Ajatus siitä, että toteuttaisi omia unelmiaan toisten unelmien sijaan.

Toinen meistä vannoi aina, ettei missään nimessä lähde yrittäjäksi. Toimitusjohtajan paikka ja muut johtotehtävät kiinnostivat, mutta hyvänen aika, ei nyt yrittäjäksi sitten ikinä.


Me olimme Emilian kanssa tutustuneet blogiemme kautta. Kirjoitimme tutustumisen aikaan molemmat omia blogejamme Keskisuomalaisen Stoori-blogiportaalissa ja huomasimme, että asumme kumpikin Tampereella. Emilia oli juuri muutama kuukausi sitten muuttanut tänne, ja itse olin vasta palannut vaihdosta takaisin Tampereelle. Kaipasimme uusia tuttavuuksia, ystäviäkin ehkä, sekä erityisesti kaveria sometekemiseen ja kuvaamiseen.

Pari vuotta tutustumisemme jälkeen, eräänä joulukuisena päivä olimme käyneet yhdessä kuvaamassa ja istuimme sen jälkeen kahvilla. Vaihdoimme kuulumisia ja Emilia alkoi puhua ajatuksesta omasta yrityksestä. Muistan tsempanneeni innoissani, että vitsi mikä idea, lähde ihmeessä toteuttamaan. Ideasta tovin juteltuamme Emilia kertoi, että hän haluaisi perustaa heti osakeyhtiön, monestakin syystä. Tähän liittyen hän väläytti, että ei kuitenkaan haluaisi lähteä moiseen yksin, vaan kaipaisi siihen partneria.

En itseasiassa vielä tänäkään päivänä tiedä, oliko tarkoituksena varsinaisesti kysyä juuri minua mukaan, vai oliko se vain yleinen huolenaihe yrittäjyyden taakasta. Minähän kuitenkin innostuin ja ilmoitin, että olisi aika hullua ja samalla ihan mieletöntä lähteä tähän mukaan. Olin kuitenkin jo pitkään haaveillut sisällöntuottamisesta ammattina, vaikken yrittäjyyttä ollutkaan tajunnut pitää vaihtoehtona. Silloisessa palkkatyössäni sisällöntuotanto ja sosiaalisen median ylläpito nimittäin olivat ehdottomasti suosikkitehtäviäni, ja olisin mieluusti tehnyt vain niitä jättäen muut työtehtävät listaltani pois.


Siinä kahvilla hetken tuumailtuamme aloimme molemmat olla äärettömän innostuneita ja inspiroituneita koko hommasta. Ja siitä se kaikki sitten lähti. Vietiin ideaa eteenpäin, nähtiin useammin ja pohdittiin nimeä, brändin ilmettä ja kirkastettiin liikeideaa. Tehtiin liiketoimintasuunnitelma ja laskelmia (ihan hiton monta). Idean työstämisessä meillä meni melko kauan aikaa, sillä molemmat kävimme päivätöissä sekä opiskelimme. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty, ja suunnilleen kaksi vuotta ensimmäisen idean lentoonlähdösä meillä olikin sitten se y-tunnus ja oma yritys.

Päivääkään en vaihtaisi. Ja syön muuten mieluusti ne vannomiseni, ettei minusta tule ikinä yrittäjää.