Miksi meillä juhlitaan onnistumisia?

Yrittäjyydessä yksi parhaista puolista on tietysti saada nähdä lopputulokset ja tuntea onnistuneensa. Meille, kuten varmasti muillekin, yrittäjyyden alkutaival on ollut tunteiden kirjoa. Epävarmuuden sietokykyä on kasvatettu urakalla ja vastapainona mässäilty pienillä ja suuremmilla onnistumisilla. Onni on, että olemme Ellin kanssa molemmat fiilistelijöitä, ja siksi toisen tunteesta onkin helppoa saada kiinni. Meillä todellakin hurrataan onnistumisille siinä, missä otetaan oppia virheistä ja epäonnistumisista. Tulevaisuus toivottavasti tuo yritykseemme lisää työvoimaa, ja tähtäimessä on myös työnantajana edustaa meidän slogania ”luodaan haloefektejä yhdessä”. Eli korostaa kohteen jo olemassa olevia positiivisia piirteitä. Ja mikäs sen parempaa kuin kannustaa itseämme ja muita eteenpäin!

Onnistumisen fiilis on parhaimmillaan silloin, kun on tarttunut johonkin ennalta tuntemattomaan asiaan, haastanut itsensä ja astunut mukavuusalueen ulkopuolelle. Tutustunut uuteen asiaan, opiskellut ja ottanut siitä selvää. Voittanut jopa itsensä ja toteuttanut lopputuloksen, joka on osoittautunut odotettuakin paremmaksi.
Onnistuminenhan ei ole etukäteen määrätty kasa tapoja, miten toimia, jotta onnistumisen fiilis saavutetaan. Onnistuminen on usein yksilön määrittelemä. Yritysmaailmassa tietysti usein tavoitteet on yhteisiä, mutta kokemus siitäkin huolimatta yksilöllinen. Toiselle aikataulun kiinni kurominen on onnistumista, toiselle aikataulun luominen. Toiselle taas hienon projektin kasaaminen, toiselle sen myyminen. Oli se mitä tahansa, me haluamme pitää yllä hyvää pöhinää juhlistamalla pieniäkin onnistumisia.

Usko onnistumiseen saa mielen tavoittelemaan muutosta, mikä on tärkeää, kun ajatellaan esimerkiksi uuden toimintamallin käyttöön ottoa sisäisissä tarkoituksissa. On tärkeää saada työntekijät motivoituneiksi työssään, ja tuntemaan olevansa kykeneviä onnistumaan muutoksen keskellä ja tavoitellun lopputuloksen saavuttamiseksi. Tähän tietysti vaikuttaa hyvin moni muukin asia kuin onnistumisista palkitseminen, mutta se on kuitenkin tärkeä osa sitä – osata juhlia niin omia kuin muidenkin onnistumisia. Muistamalla palkita tai vähintään antamalla positiivista palautetta toisen onnistumisesta lisäämme onnistumisen tunnetta. Myös pelkkä asiaan reagoiminen vaikuttaa. Miksi se on meille silti niin hankalaa?
On tärkeä muistaa, että mikään onnistuminen ei kuitenkaan tule itsestään ja vaikka kokemus onnistumisesta onkin subjektiivinen, kannattaa onnistumisen tunnetta vaalia niin yksilön kuin yhteisönkin tasolla. Onnistumiset motivoi onnistumaan myös seuraavalla kerralla ja tekee työtehtäviin, haasteisiin ym. tarttumisesta helpompaa.

Kerroimme avoimesti asioista, jotka olisimme tehneet toisin yrittäjyyden alkutaipaleella ja tänään kerromme asioista, joista koemme onnistumisen tunnetta.
Tiesitkö jo, että yrityksellämme on oma Youtube -kanava? Onnistumiset löydät nimittäin videomuodossa tästä.